1. 5. 2019. У Дому ученика средњих школа Крагујевац организовано је Забавно вече за матуранате. Анкетирањем ученика Дома изабран је најбољи друг/ матурант Давид Томић, најбоља другарица/ матуранткиња Кристина Николић , матурант са најлепшим очима/ Лазар Жиловић, матуранткиња са најлепшим осмехом/ Ђурђа Јовичић, најшармантнији младић/ матурант Иван Радивојевић, најшармантнија девојка/ матуранткиња Милица Митровић. Наведеним ученицима додељене су дипломе за освојене титуле, а дипломе су додељене и највреднијим члановима Нутриционистичког клуба.

Педагошко веће на предлог групних васпитача донело је одлуку о награђивању следећих ученика. Годишња награда Дома ученика средњих школа Крагујевац за школску 2018/2019. додељена је ученику 3. године Прве крагујевачке гимназије из 11. васпитне групе Лазару Букумировићу и ученици 3. године Друге крагујевачке гимназије из 2. васпитне групе Ружици Стевић.

- За свеукупни рад и понашање у васпитној групи у Дому и посебног залагања и ангажовања у испуњавању домских обавеза награђени су:

(број васпитне групе; име и презиме ученика)

Јелена Чикић

Љубица Спасојевић

Тања Пешић

Вања Бачаревић

Анђела Орловић

Јована Томић

Илија Радовановић

Предраг Миленић

Стефан Ђурић

Филип Борисављевић

Никола Мирковић

Милан Миловановић

- За посебно залагање и ангажовање у раду секција Дома и освојено I место на Републичкој домијади у културно-уметничком стваралаштву у категорији модеран плес:

Ружица Стевић, Нада Митровић, Милица Матић, Анастасиа Миладиновић, Анђела Марковић, Филип Јоксовић

- За посебно залагање и ангажовање у раду секција Дома и освојено I место на Републичкој домијади у културно-уметничком стваралаштву у категорији фолклор:

Милица Митровић, Тања Спасовска, Кристина Николић, Анђела Пајовић, Ђурђа Јовичић, Дарија Стефановић, Младен Јовић, Никола Николић, Урош Кетић, Ђорђе Миладиновић, Немања Миловановић, Стефан Јанковић

- За посебно залагање и ангажовање у раду секција Дома и освојено I место на Републичкој домијади у културно-уметничком стваралаштву у категорији литерарно стваралаштво:

Лазар Букумировић

  • За ангажовање у раду Литерарне секције; за учешће на конкурсу „Холокауст- култура сећања“ и „Фестивалу љубавне поезије“:

Лазар Букумировић, Давид Костић, Анастасија Ивановић

  • За ангажовање у раду Новинарске секције

Лазар Букумировић, Аница Манојловић, Александра Јанкоски, Милена Влајић, Никола Миладиновић, Александра Крунић, Милица Митровић, Тамара Милојевић

  • За ангажовање у раду Нутриционистичког клуба

Олгица Себић, Слађана Тимотијевић, Немања Мијаиловић, Иван Аћимовић

  • За учешће на Филмском фестивалу „Дани Сретена Аџића“

Вања Бачаревић, Марија Марковић, Иван Аћимовић

  • За учешће на Фестивалу „Трагом открића Павла Савића“

Невена Витакић, Анастасија Јелић, Филип Јоксовић, Дејан Дамљановић