1. 05. 2017. У Дому ученика средњих школа Крагујевац организовано је Вече матураната. Анкетирањем ученика Дома кроз шест категорија питања изабран је најбољи пријатељ/ матурант Александар Јончић, најбоља пријатељица/ матуранткиња Јована Јеремић, највећи џентлмен/ мантурант Андрија Стојчевски, највећа дама/ матуранткиња Јована Младеновић, најшармантнији младић/ матурант Лазар Милосављевић, најшармантнија девојка/ матуранткиња Невена Васић.  Наведеним ученицима додељене су дипломе за освојене титуле. Исте вечери због свеукупног рада и понашања у васпитној групи у Дому и посебног залагања и ангажовања у испуњавању домских обавеза књигом су награђени:

Јелена Тодоровић, 1. васпитна група

 

Бојана Луковић, 2. васпитна група

Невена Васић, 3. васпитна група

Марина Дамњановић, 4. васпитна група

Николета Добросављевић, 5. васпитна група

Ивана Обрадовић, 6. васпитна група

Немања Тимотијевић, 7. васпитна група

Лазар Милосављевић, 8. васпитна група

Игор Николић, 9. васпитна група

Давид Марковић, 10. васпитна група

Александар Јончић, 11. васпитна група

Владимир Пешић, 12. васпитна група

Због посебног залагања и ангажовања у раду секција Дома, као и у оквиру васпитне групе и резултата постигнутих у Дому и школи посебно су награђени књигом:

Андријана Ивановић, 6. васпитна група

Давид Томић, 7. васпитна група

Алекса Милојевић, 10. васпитна група

Годишња награда Дома ученика средњих школа Крагујевац за школску 2016/2017. додељена је и равноправно подељена ученицама Мартини Живковић, ученици треће године Друге крагујевачке гимназије, 4. васпитна група и Кристини Главчић, ученици треће године Друге крагујевачке гимназије, 5. васпитна група, а за најбољег ученика проглашен је Лука Васиљевић, ученик треће године Прве техничке школе, 7. васпитна група. Директорка Љубица Башић, присутним ученицима се захвалила на уложеном труду и општем залагању и пожелела пуно среће у животу и раду.